Нови промени в Териториалните планове на България не са изключени, но с тях ще се преследват по-амбициозни цели

Материал на БТА

От Европейската комисия съобщиха днес по обед, че одобряват Териториалните планове на България за справедлив преход на въглищните региони. Така областите Стара Загора, Кюстендил и Перник ще получат подкрепа в размер на 2,3 милиарда лева. Процесите по създаване на нови работни места и икономически дейности за справедлив климатичен преход там ще бъдат подкрепени от Фонда за справедлив преход (ФСП), представляващ стълб в Механизма за справедлив преход на ЕС. 

Българо-казахстански онлайн бизнес форум

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и нейният казахстански партньор, Фондът за развитие на предприемачеството (DAMU), организират съвместно на 17 март 2021 г онлайн бизнес форум – възможности за двустранно търговско и инвестиционно сътрудничество. Събитието ще се проведе под егидата на Експортен хъб България.ОИЦ организира работна среща на тема “Приоритети на Програма за развитие на регионите 2021 – 2027”

Областен информационен център Стара Загора организира работна среща на тема “Приоритети на Програма за развитие на регионите 2021 – 2027 година”. Директор Дирекция “Инвестиции и европейски програми” на Община Стара Загора, г-н Георги Симеонов, ще представи основните направления на “Програма за развитие на регионите 2021-2027 г.” и възможностите, които предоставя за финансиране на общините и местните общности.

Информационна среща на 22 юли 2019 г. ‘Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците’ на ОПОС 2014 -2020 г.

Заповядайте на информационна среща на тема: „Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез подбор на проектни предложения ‘Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците’ на ОПОС 2014 -2020 г.”, която ще се проведе на 22 юли 2019 от 15 в офиса на Областен информационн център Стара Загора бул. “М.М.Кусев” 9. Ще бъдат представени възможностите за финансиране на проекти, свързани с управление на отпадъците на общини, юридически лица, регистрирани по Търговския закон.

ОИЦ – Стара Загора даде старт на онлайн конкурс за млади предприемачи: „Имам бизнес идея!“

Днес в ПГОХ „Райна Княгиня“ ОИЦ – Стара Загора даде старт на онлайн конкурса за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“, който се организира от дирекция „Централно координационно звено“ /ЦКЗ/ в администрацията на Министерски съвет и Мрежата от 27 Областни информационни центрове за Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в страната.

Целта на конкурса е да насочи учениците към предприемаческо мислене, да разкрие потенциал, като не поставя рамки за мечтите, идеите и въображението им.

Област Стара Загора е сключила договори за 244 876 627 лева

На проведената работна среща с представители на медиите, Областен информационен център – Стара Загора представи изпълнението на оперативните програми за Югоизточен район за планиране към 14.12.2018 г.

От общия бюджет по оперативните програми за периода 2014-2020 г., който е 23 709 213 065,80 лв., договорените средства са 18 024 071 958 лв., а реално изплатените суми към 14.12.2018 т. са 6 403 354 803 лв. или 27 %.

КОЛЕДНА РАБОТНА СРЕЩА

На 18.12.2018 г. /вторник/ от 14.15 часа в офиса на Областен информационен център – Стара Загора ще се проведе работна среща с представители на местни, регионални и национални медии на тема: „Изпълнение на оперативните програми в Югоизточен район за планиране към декември 2018″ .

Ще ви посрещнем с много настроение, усмивки и коледни подаръци, а събитието ще премине плавно в заключителна коледна среща на екипа на ОИЦ – Стара Загора с партньори, колеги и приятели.

ОИЦ – СТАРА ЗАГОРА С АКЦИЯ ПО ЗАЛЕСЯВАНЕ В СТАРА ЗАГОРА

На 16 ноември 2018 г. /петък/ от 11.30 ч. Областен информационен център – Стара Загора съвместно с Държавно горско стопанство Стара Загора организират акция по залесяване в града като част от инициативата на центъра, посветена на Европейската седмица на гората.

ОИЦ – СТАРА ЗАГОРА ОРГАНИЗИРА ДЕБАТ НА ТЕМА „БЪДЕЩЕ НА КОХЕЗИОННАТА ПОЛИТИКА НА ЕС“

На 11 октомври 2018 г. /четвъртък/ от 10.00 ч., в Зала 3 на Тракийски университет, Стара Загора, Областен информационен център – Стара Загора ще проведе граждански дебат на тема „Бъдеще на кохезионната политика на ЕС”.

Министър Цачева връчва сертификати на магистрати

На 21 септември 2018 г. /петък/ в Стара Загора от 10.00 ч. в конферентната зала х-л „Мериан Палас министърът на правосъдието Цецка Цачева ще връчи сертификати на магистрати, полицейски служители и социални работници, които завършват обучение на тема „Права на децата, специализация по младежко правосъдие за професионалисти в България

ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ИЗИСКВАТ ДЪЛГОСРОЧЕН ПРОЦЕС НА ОБУЧЕНИЕ

Областен информационен център – Стара Загора проведе на 15 юни 2018 г. седмата си регионална конференция на тема „Дигитализацията в нашия живот“. Акцент в конференцията бяха възможностите и предизвикателствата при дигитализацията в образованието, администрацията и бизнеса. Събитието бе открито от Ирена Бойновска, координатор за България на дейността на Ева Майдел, евродепут.

Пресконференция във връзка със седма регионална конференция на тема „Дигитализацията в нашия живот“

На 15.06.2018 г. в 09.30 часа в офис 24, етаж 3 на Сити център, Стара Загора, бул. „Княз Александър Батенберг” 28 ще се проведе пресконференция на Областния информационен център – Стара Загора във връзка със седма регионална конференция на тема „Дигитализацията в нашия живот “.
В пресконференцията ще вземат участие г-н Андрес Аарема, началник отдел „Е-услуги”, Министерство на образованието и науката

ОИЦ- Стара Загора представи възможности за финансиране чрез финансови инструменти

На проведената информационна среща на 17 май в Стара Загора с представителите на Фонд мениджър на финансови инструменти в България и финансовите посредници на тема „Възможности за финансиране чрез Фонд мениджър на финансови инструменти в България” се представиха различните видове финансови инструменти по оперативните програми „Иновации и конкурентоспособност” и „Развитие на човешките ресурси”. В срещата взеха участие над 25 представители на бизнеса и активни млади хора от региона, търсещи възможности за реализиране на своите бизнес идеи.

Информационна среща на тема „Възможности за финансиране чрез Фонд мениджър на финансови инструменти в България“

На 17 май 2018 г. /четвъртък/ Областен информационен център – Стара Загора ще проведе 2 информационни срещи на тема: „Възможности за финансиране чрез Фонд мениджър на финансови инструменти в България”. Събитията са насочени към представители на бизнеса и активни млади хора от региона, търсещи възможности за реализиране на своите бизнес идеи.

ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ Е ВАЖЕН ФАКТОР ЗА БИЗНЕСА И ГРАЖДАНИТЕ В ОБЛАСТ СТАРА ЗАГОРА

Областен информационен център – Стара Загора проведе на 02 декември 2016 г. петата си регионална годишна конференция на тема „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“. Акценти в конференцията бяха постигнатите до момента резултати в повишаване на енергийната ефективност в жилищни и обществени сгради и в сферата на бизнеса и бъдещите възможности за финансиране на подобни проекти. Събитието беше открито от областния управител инж. Георги Ранов.

МЛАДИТЕ ХОРА В ОБЛАСТ СТАРА ЗАГОРА ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ В БЪЛГАРИЯ

Областен информационен център – Стара Загора проведе на 23 ноември 2017 г. шестата си регионална годишна конференция на тема „За да живеем и работим в България”. Акцент в конференцията бе дискусията на младите хора от региона за промените, които самите те могат да сторят, за да бъде страната ни по-добро място за живот и работа. Събитието беше открито от заместник областния управител Петя Чакърова и заместник кмета Красимира Чахова.

Translate »