Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора

ИНТЕРАКТИВЕН СЕМИНАР ЗА УЧИТЕЛИ

Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора стартира 2014 година с одобрен нов проект от Главна Дирекция Комуникации (DG COMM) на Европейския парламент - EP reflections – in my region, my day, my future.

Проектът е насочен към повишаването на осведомеността сред европейските граждани по отношение на ролята и дейността на Европейския парламент и отражението на неговата работа в ежедневието им. Основните дейности са насочени към информиране на гражданите, особено на младите хора, че Европейският парламент е единствената пряко избирана европейска институция, както и че гласът на всеки един гражданин определя управлението на Европа. Основен фокус са младите хора, които ще гласуват за първи път през 2014 година и техните преподаватели, като проектът им дава възможност да научат повече за Европейския парламент, европейското гражданство и мястото на всеки човек в тази система.

Една от първите дейности по проекта, която организираме е интерактивен семинар за учители, които след това да приложат наученото в работата си с учениците от горен курс на обучение и особено тези, които ще упражнят правото си на глас за първи път през м. май тази година на Европейски избори 2014.

Семинарът ще се проведе на 31-ви януари и 1-ви февруари в гр. Стара Загора, хотел City. АРИР – Стара Загора, която е приемна структура на Европа Директно – Стара Загора, поема разходите на участниците, свързани с транспорт, хранене, нощувка (за тези, които не са от Стара Загора), обучение и учебни материали.

Лектор на обучението ще бъде проф. Ингрид Шикова, преподавател в катедра „Европеистика" на СУ „Климент Охридски" и утвърден международен автор и експерт по темата. Проф. Шикова е съставител на учебното помагало "Аз съм гражданин на Европейския съюз", което е част от обучителните материали за семинара. В семинара ще бъде отделено и ограничено време за представяне на новата програма Erasmus +.

Програмата за семинара е в процес на съгласуване и ще бъде публикувана допълнително.

Информация може да получите на тел: 042/ 60 50 07 или на мобилен: 087 90 21 998.

Тъй като времето е кратко и местата за семинара са ограничени, моля попълнете регистрационната форма в срок до 28-ми януари и я изпратете на електронен адрес: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

europedirect

sesp-banner

greeninfranet logo for office printing color

logo-prisma

mir-large

logo selska

tedxsz

magazine-startus