Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора

Конкурсът за иновативно предприятие на годината отличава победителите с марка за високи постижения в иновациите

excellence-innovation-2018
На 23 юли стартира кампанията за 14-о издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2018". Иновативни български новостартиращи и утвърдени предприятия могат да кандидатстват по електронен път до 15 октомври включително. Традиционно наградите се връчват лично от Президента или Министър председателя на РБългария по време на Националния иновационен форум през декември. От тази година отличените фирми в Конкурса получават и правото да използват марката на Фондация „Приложни изследвания и комуникации" като знак за високи постижения в иновациите. С марката се отличават авангардни разработки на български  предприятия.

Фондация "Приложни изследвания и комуникации" и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция "Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП" на Европейската комисия, в партньорство с БНТ сп. Икономика, онлайн портала Economic и „Успелите", набират номинации за 14-ото издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината - 2018". В инициативата могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Кандидатстването се извършва по електронен път до 23:45 часа на 15 октомври 2018 г.

Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в категории по специална методология от експертна група и от жури, според въздействието на отличените иновации. Наградите на победителите традиционно се връчват от Президента или Министър председателя на РБългария на ежегодния Национален иновационен форум в началото на декември 2018 г.

Тази година отличените фирми в конкурса ще получат и марката за "Високи постижения в иновациите" - Excellence in Innovation  на Фондация „Приложни изследвания и комуникации".Тя се предоставя за ползване на предприятия, които са преминали успешно оценяване от експерти на Фондацията и жури от водещи български организации в рамките на конкурса. Критериите за оценка за използване на марката включват високо качество и оригиналност на иновациите, въздействие на националния и световен пазар, върху околната среда и обществото, ефективност на бизнес модела.

Повече за Конкурса

Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината" стартира през 2004 г. Над 100 фирми са отличени за новаторските си разработки. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновационното развитие.

„Иновациите са ключът към издигането на потенциала на икономиката ни. Те са най-добрата спойка между бизнеса, образованието и институциите", заяви президентът Румен Радев при откриването на 13-ия Иновационен форум.

Отличените фирми оценяват високо ползите от участието си в Конкурса.

"Наградата ни за Иновативно предприятие на годината 2017 в категорията „Иновация в креативните индустрии" е една от най-любимите ни, защото е признание, получено на родна земя. За нас тя е от огромно значение и ни мотивира да продължим с още повече усилия по пътя ни. Благодарим на страхотния екип на Конкурса за честта!"

Марин Петков, Изпълнителен директор на MP Studio ЕООД

„Спечелването на наградата в Конкурса за иновативно предприятие на годината в категория „Социална иновация" през 2017-а година ни помогна много, понеже повдигна завесата пред обществото за един изключително важен въпрос - за децата и новите технологии. Успяхме да стигнем до много деца и техните родители и да ги запознаем с предизвикателствата и заплахите на 21-ви век".

Деян Благоев

Мениджър в Булбера ЕООД

„Чували ли сте за "Грозен Ентертейнмънт" и за това, че бе отличена в конкурса "Иновативно предприятие на годината" 2017 в категория "Иновация за развитие на таланти"? Да, разбираме как ви звучи J. И на нас ни звучи така, въпреки че сме самата фирма J. Участието в конкурс от подобен род за нас се оказа важно, защото добихме по-голяма увереност, че се движим в правилната посока, приятно чувство на благодарност, че някой е оценил труда ни и избрал точно нашия на пръв поглед мъничък бизнес, и то в точно тази категория, сред толкова много други страхотни фирми!"

Сибила Коритарева

Собственик и управител на "Грозен Ентертейнмънт" ЕООД

„За нас от Амбър Технолоджи АД беше изключително удоволствие да спечелим наградата за иновативно новостартирало предприятие на 2017 г. Това беше признание за труда на целия екип и създаде реноме, сериозност и доверие към нашата компания, новия продукт и бизнес модел, който представихме. Даде ни увереност да си поставяме големи цели, да се развиваме и най-вече да оценяваме малките и големите победи, както и да се учим от грешките. Беше повратна точка и много добър коледен подарък."

Теодор Димитров

Собственик и изпълнителен директор на Амбър Технолоджи АД

Относно конкурса:

Конкурс за Иновативно предприятие на годината 2017

Всички издания на Конкурса за иновативно предприятие на годината

Марка „Високи постижения в иновациите"

Наградите се присъждат в категории според въздействието на отличените иновации като:

- Пазарно лидерство (награда за иновативен продукт, наложил се на международния пазар);

- Качество на живот (иновация, имаща потенциал или довела до подобряване качеството на живот на потребителите);

- Зелена иновация (иновация в областта на устойчивото и екологично съобразено развитие);

- Иновационен мениджмънт (съгласно международно признатите критерии на IMP³rove–European Innovation Management Academy);

- Социална иновация (нови продукт, услуга или модел, които отговарят на социални потребности и създават нови социални отношения);

- Иновация в креативните индустрии (иновации чрез дизайн, дигитални игри, архитектура и дизайн на градска среда, филмова и музикална индустрия);

- Иновативно новостартирало предприятие (до три години от създаването му);

- Иновации за развитие на таланти (инициативи в подкрепа на развитието на човешките ресурси, млади таланти и предприемачи).

За повече информация посетете уебсайта на Конкурса или пишете на e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., тел: 02/ 9733000 (в. 433, 437).

20 YEARS Stara Zagora Regional Economic Development Agency

REDA is determined in accordance with Art. 2 NGO’s Act as a non-profit organization for the public benefit to the objectives and tasks set out below:

The main objective of the REDA - Stara Zagora is to support the development and implementation of mechanisms to manage the process of successful integration into the European community of local and regional authorities and businesses in the region through policies development at regional and local level aimed at sustainable development of the region and stimulate economic development, including:

Read more...
 

Certificates

certificate-1.jpg fdi-strategy-stara-zagora.jpg micro-fdi-strategy-stara-zagora.jpg

Contact Us

127 General Stoletov Street,
6000 Stara Zagora, Bulgaria
tel. (+359 42) 605007,
fax (+359 42) 638075,
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

10 USEFUL TIPS ON HOW TO GET YOUR PROJECT FUNDED

 

10 RULES FOR WRITING SUCCESSFUL PROJECT PROPOSAL

You can count on us for:

  • Project management (of projects written by the Agency or other organizations);

Upcoming

No events

europedirect

logo selska

tedxsz

banner160x80-en