Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора

За трети път Стара Загора става част от формата Europe Code Week със събитието Zara Code Week

37364103 2149280938659050 153597887454904320 n

За трети път международният формат Europe Code Week (Европейска седмица на програмирането) намира своето издание в Стара Загора. Tретото издание на формата е вече познатото на старозагорци събитие Zara Code Week, което намира своето трето издание на 20.10 събота от 10:30 в ZaraLab (бул. „Княз Александър Батенберг №28). Докато в предишните две издания на формата се концентрираше повече върху практическата и приложна страна на програмирането и информационните технологии, то тази година организаторите са подбрали по-различен подход, който цели да „запали" искрата на интереса у хората към областта на информационните технологии.

В рамките на събитието трима специалисти от IT сферата ще споделят своите лични истории на хора, които не са имали професионален профил или насоченост към тази сфера, но в последствие са я открили и са станали едни от най-добрите в своята област. След мотивационните истории ще има демонстрация за възможностите за прилагане на технологията като ефективен инструмент за неформално образование. Идеята на инициативата е да популяризира професиите в бранша на информационните технологии сред хора, които нямат никакъв опит в областта на програмирането. Целта е тези умения да станат по-популярни и по-малко тайнствени и да се организират срещи между хора с учебна цел. Целта ни е да привлечем ученици,студенти, родители, учители, предприемачи за участие в прояви и уроци по програмиране и свързани с него умения. Партньор на събитието е европейски информационен център Европа Директно Стара Загора Europe Direct - Stara Zagora

В рамките на събитието личните си истории за кариерно развитие в IT сферата ще споделят:

1) Петко Петков - Петко е най-често разпознаван като инициаторът на ZaraLab – хакерспейсът в Стара Загора. Има над 10 години професионален опит в сферата на софтуерната разработка, ръководител на няколко R&D екипа, работи като системен архитект по множество IoT проекти за индустрията и сградната автоматизация, в контекста на умните градове и Индустрия 4.0. През последните години се включва в редица социални каузи, като неговата мисия е прилагането на повече дигитални решения в ежедневието на гражданите, чрез обучения и практически занятия, които организира. Петко е инициатор на старозагосрката група в TheThingsNetwork и основна движеща фигура за създаването на безплатна LoRa мрежа в града.

2) Петър Петров - Петър е на 26 години с дългогодишен опит в програмирането. Понастоящем е React native developer в Xogito. Лектор на множество събития, Петър обича да споделя своите знания. Водил е и собствен курс по разработка на Android приложения. Той ще сподели интересен личен опит за това как е попаднал в сферата на програмирането след като преди това е завършил и правил нещо коренно различно.

3) Динко Динков - Той е на 35 години и се занимава с програмиране от малък, но през далечната 2007 година успява да превърне своето хоби в професия. През последните 5 години това включва предимно уеб програмиране - C#, .NET, ASP.NET MVC и MSSQL. От над 2 години е мениджър на отдел "iVHC" в "eDynamix Bulgaria". Откакто e на тази позиция, програмирането остава малко на по-заден план или по-точно казано не е толкова интензивно както преди.

В свободното си време се отдава на семейството си и понякога на футбол, баскетбол, тенис на корт/маса, боулинг, филми, музика, компютърни игри и още много други. Той ще разкаже за собствената си кариера, но също така ще сподели и повече за обучителната програма на eDynamix Bulgaria, през която са минали доста хора без опит в IT сектора, за да станат завършени специалисти в компанията.

4) Орлин Димитров - Орлин е на 27 години и цял живот се е занимавал с техника. За него професията и хобито се сливат в едно и също измерение. В последните 8 години е запален по роботика и изкуствен интелект, а в свободното си време организира кръжоци и летни училища по роботика с колеги от цялата страна. Тази година фокусът на неговата работилница ще бъде алтернативното образование. Повече ще разберете на място, но ще загатнем с името на темата: "Алтернативно образовние, чрез кодене, писане и поене с поялник!"

Всички лектори са добре познати лица на българската IT сцена и имат опит във водене на лекции и работилници за ученици и младежи.

За повече информация може да се обръщате към Венелин Добрев - 0885 877 636/ 0876 001 840

Пълна програма и информация за събитието можете да намерите във Facebook събитието. Събитието е безплатно и няма нужда от предварителна регистрация.

20 YEARS Stara Zagora Regional Economic Development Agency

REDA is determined in accordance with Art. 2 NGO’s Act as a non-profit organization for the public benefit to the objectives and tasks set out below:

The main objective of the REDA - Stara Zagora is to support the development and implementation of mechanisms to manage the process of successful integration into the European community of local and regional authorities and businesses in the region through policies development at regional and local level aimed at sustainable development of the region and stimulate economic development, including:

Read more...
 

Certificates

certificate-1.jpg fdi-strategy-stara-zagora.jpg micro-fdi-strategy-stara-zagora.jpg

Contact Us

127 General Stoletov Street,
6000 Stara Zagora, Bulgaria
tel. (+359 42) 605007,
fax (+359 42) 638075,
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

10 USEFUL TIPS ON HOW TO GET YOUR PROJECT FUNDED

 

10 RULES FOR WRITING SUCCESSFUL PROJECT PROPOSAL

You can count on us for:

  • Writing project proposals for programmes under the EU and other international and national funding programmes;

    И ОЩЕ...

Upcoming

No events

europedirect

logo selska

tedxsz

banner160x80-en